Facings

Facings zijn laagjes vulmateriaal van composiet of porselein die op of aan uw tanden worden geplakt. Hiermee kan de kleur, de stand of de vorm van uw tand aangepast worden. Facings zijn er in verschillende vormen, kleuren en technieken.

Waarom facings

Facings worden vooral gebruikt voor het verfraaien van uw gebit. U kunt dan denken aan het herstellen van een verkleurde tand weer netjes laten kleuren bij de rest van uw gebit, of als uw tand op een manier beschadigd is dat dit niet met een vulling te herstellen is. Ook grotere aanpassingen in bijvoorbeeld de stand van uw gebit of verwijderen van een spleetje tussen uw tanden is met behulp van facings mogelijk.

Hoe werkt het plaatsen van Facings

Het plaatsen van facings gebeurt op uw verzoek of op suggestie van de tandarts. Bent u niet helemaal tevreden met de uitstraling van uw gebit, dan kan de tandarts het gebruik van facings hiervoor adviseren.

Onze tandartsen leggen u eerst uitgebreid uit wat een facing is en wat u kunt verwachten van de plaatsing en het gevoel en gebruik na plaatsing. Indien u facings wilt laten plaatsen, volgt een afspraak waarin u samen met de tandarts bespreekt wat er exact geplaatst wordt. Zo bepaalt u samen het aantal facings en de kleur van deze facings.

Vervolgens worden de facings geplaatst. U kunt deze hetzelfde gebruiken als uw eigen gebit, met een aantal voorzorgsmaatregelen tijdens de eerste dagen. De tandarts legt dit aan u uit.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het plaatsen van facings of wilt u weten of het plaatsen van facings in uw situatie de beste oplossing is? Wij bespreken de mogelijkheden graag tijdens een afspraak.

Maak een afspraak