Blog

20 REDENEN OM NOOIT NAAR DE TANDARTS TE GAAN

1. Je vindt je gebit totaal niet belangrijk. Want tanden…who needs them?. 2. Het maakt je niet uit hoe je eruit ziet. 3. Gele tanden zijn hip. Toch?

Lees verder

#GoedeVraag Kan door tandsteen verwijderen schade optreden

We hebben allemaal weleens tandsteen. Tandsteen wordt verwijderd zodat je zelf je gebit goed kunt onderhouden. Op tandsteen kan zich namelijk tandplak vormen en ook weer nieuw tandsteen.

Lees verder

Wanneer zit u aan de datum?

Zondagochtend…Vaderdag…we zitten aan de brunch. “Is deze melk nog goed?”, vraag ik. Ik kijk op de datum maar mijn vader gebruikt zijn neus. Het is aan de datum. “Maar het kan nog best”, zegt mijn vader. “Net als jij?”, grap ik.

Lees verder

“Kom je bij me eten?”

In je eentje eten is eigenlijk helemaal niet leuk. Het is oersaai. Als je vaak in je eentje moet eten, schuilt het gevaar dat je op een gegeven moment niet goed meer eet.
Soms zelfs bijna helemaal niet.

Dit komt onder allerlei leeftijden voor.

Lees verder

Waarom naar de mondhygiënist?

Bij ons in de praktijk gaat vrijwel iedereen naar de mondhygiënist. “Vroeger deed de tandarts dat.”, zeggen sommige patiënten. Dat is niet helemaal waar. We proberen je uit te leggen wat onze mondhygiënisten nu eigenlijk doen in onze praktijk.

Lees verder

Als poetsen eng is...

Als mondhygiënist sta ik altijd open voor jouw verhaal. Het is zo makkelijk oordelen over iemand die zijn mond niet heeft verzorgd. Meestal zijn het geen luie of vieze personen die de tandenborstel in de beker hebben laten staan. Er zit vaak iets achter. Ik achterhaal wat dit is om je echt te helpen...

Lees verder

Wanneer zetten we preventie in?

Waaraan denk jij ben het woord ‘preventie’? Preventie wordt steeds belangrijker binnen ons beroep en ook een beetje buiten ons vakgebied. Er is zelfs een Preventie Akkoord. Maar lang voordat Den Haag hier iets mee begon te doen, deden wij het al...

Lees verder

Kan je er zo aan wennen?

Steeds meer mensen weten de weg naar onze mondzorgpraktijk te vinden.
Als je ons belt dan stellen we je eerst een paar vragen.
Zo vragen we of je angst hebt voor de tandarts en/of mondhygiënist.
Zo ja, dan houden we daar rekening mee...

Lees verder

Waarom kan die vulling niet even tijdens de controle?

Stel…je gaat al jaren naar de tandarts voor de controle en soms kwam er nog even een vulling bij.
Ineens moet je naar de mondhygiënist en voor die vullingen moet je een aparte afspraak maken. Hoe kan dat?...

Lees verder