Tanden bleken

Bij het bleken van tanden worden uw tanden behandeld met een bleekmiddel. Hiermee wordt de verkleuring van uw tanden door bijvoorbeeld roken eten en (koffie) drinken tegengegaan.

Waarom

Het hebben van witte tanden is voor veel mensen een belangrijke graadmeter voor een gezond en prettig gebit. Wanneer uw tanden donkerder worden door aanslag van bijvoorbeeld eten en drinken, kan dit een onprettig gevoel over uw gebit veroorzaken. Hoewel de verkleuring vaak onschuldig is en geen invloed heeft op de gezondheid van uw gebit, kan dit wel invloed hebben op uw gevoel over uw gebit. Hier kan het bleken van tanden van grote waarde voor zijn.

Hoe werkt het bleken van tanden

Het bleken van uw tanden begint met een uitgebreide gebitsreiniging. Na de gebitsreiniging maken wij een afdruk van uw boven- en ondergebit. Deze afdruk, een bit genaamd kunt u eenvoudig thuis gebruiken om in een of meerdere behandelingen met bleekgel uw tanden te bleken naar de gewenste kleur.

Na afloop van de behandeling volgt altijd een nacontrole en behandeling met fluor bij de tandarts. Het bitje blijft gewoon in uw eigendom, zodat u deze kunt blijven gebruiken, als er bijvoorbeeld een nabehandeling gewenst is. U hoeft hier dan alleen bleekpasta voor aan te schaffen.

Voordelen thuis bleken door middel van bit

Bij deze bleekmethode wordt geen gebruik gemaakt van een lamp. Hierdoor is deze behandeling eenvoudig uit te voeren en zelf te herhalen.

De behandeling vindt grotendeels thuis plaats, hierdoor heeft u geen lange behandel- en wachttijden in de praktijk en kunt u thuis, wanneer u het uitkomt het bleekmiddel gebruiken.

Door de duidelijke instructie vooraf en nacontrole door de tandarts is de behandeling zeer veilig. Groot bijkomend voordeel is dat na het eenmalig op maat maken van het bitje, enkel de bleekpasta aangeschaft hoeft te worden voor nabehandeling.

Aanpak de Kleine Wetering

Vaak worden tanden gebleekt vanwege onzekerheid over de staat van het gebit. Vaak is het voor mensen toch een drempel om dit ter sprake te brengen. Ook komt het regelmatig voor dat mensen bang zijn voor pijn tijdens de behandeling. Dit is precies de reden waarom De Kleine Wetering het keurmerk van de Lieve Tandarts heeft behaald. Aandacht voor u en uw vraag staat hierbij centraal in onze aanpak.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een tandarts voor het bleken van uw tanden? Neem contact op en wij plannen graag een kennismaking of een eerste afspraak met u in!

Maak een afspraak