Kroon of brug plaatsen

Een kroon of brug wordt geplaatst wanneer een tand beschadigd is of mist en het hierdoor niet mogelijk is een facing te plaatsen.

Bij een kroon wordt uw beschadigde tand vervangen door een kroon. Mist een tand? Dan wordt met behulp van de tanden naast uw missende tanden een brug geplaatst, waardoor deze nieuwe tand stevig verankerd zit aan de tanden ernaast.

Waarom plaatsen wij een kroon of brug

Zoals hiervoor omschreven wordt een kroon geplaatst wanneer uw tand beschadigd is. Een beschadigde tand is niet alleen cosmetisch vervelend, het kan ook pijn veroorzaken. Dit behandelen wij door de beschadigde tand te vervangen met een kroon die aansluit bij de rest van uw gebit.

Een brug is de oplossing voor een missende tand. Wanneer u een tand mist, wordt dit vaak als onhandig en vervelend ervaren. Met behulp van een brug krijgt u een nieuwe tand, die stevig vast zit aan de naast staande tanden.

Hoe werkt het

Het plaatsen van een kroon of brug gebeurt met verschillende technieken. Afhankelijk van uw situatie bespreekt de tandarts de mogelijkheden die voor u relevant zijn. Ongeacht techniek doorlopen wij de volgende stappen.

Wanneer u met een beschadigde of missende tand langskomt, doen wij eerst een uitgebreide gebitscontrole, zo weten wij of er nog bijzonderheden zijn om rekening mee te houden of andere problemen die wij mee moeten nemen in de behandeling.

Zodra wij duidelijk in beeld hebben wat er precies behandeld moet worden, bespreken wij dit uitgebreid met u. De keuzes die gemaakt moeten worden leggen we uit en lichten de voor- en nadelen toe.

Als de exacte behandeling gekozen is, voeren we diverse metingen uit om uw kroon of brug precies op maat te maken, waarna we deze bij u kunnen plaatsen.

Aanpak De Kleine Wetering

Het plaatsen van een kroon of brug is niet niets. Het is een ingreep waar veel mensen tegenop zien. Daarom vinden wij het belangrijk u goed mee te nemen in de beslissing en u duidelijk uit te leggen wat er precies gebeurt. Als lid van de ‘Lieve tandarts’ vinden wij het erg belangrijk dat u zich op uw gemak voelt tijdens de behandeling en weet wat er gaat gebeuren. Door de tijd voor u te nemen, ook in het geven van uitleg over de behandeling, bent u ook voor het plaatsen van een brug of kroon bij ons in goede handen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het plaatsen van een brug of kroon? Wij bespreken de mogelijkheden graag tijdens een afspraak.

Maak een afspraak