Periodieke controle

Ook wanneer u geen klachten heeft is het verstandig om de tandarts regelmatig te bezoeken. Tijdens de periodieke controle loopt de tandarts uw gebit na, verwijdert waar nodig tandplaque en tandsteen en is hiermee in staat problemen aan uw gebit, zoals gaatjes, in een vroeg stadium te herkennen. Vaak is deze controle een keer per half jaar.

Waarom periodieke controle

Uw gebit krijgt wat te voorduren. Eten en drinken zorgt voor slijtage of het vormen van tandplaque en tandsteen. Wanneer u uw gebit regelmatig onderhoudt is de kans op echte problemen met uw gebit zo klein mogelijk.

Hoe werkt het

Tijdens de periodieke controle wordt uw gebit uitgebreid nagelopen. Er wordt gecontroleerd op gaatjes en andere problemen. Vorming van tandplaque en tandsteen wordt direct weggehaald, waarmee het risico op gaatjes zo klein mogelijk blijft.

Aanpak de Kleine Wetering

De Kleine Wetering is aangesloten bij de Lieve Tandarts. Dit is een keurmerk waar wij ons graag voor inzetten, ook tijdens de periodieke controles. Dit betekent dat wij graag de tijd voor u nemen tijdens de behandeling, maar ook door uit te leggen wat wij precies gaan doen.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een tandarts voor periodieke controle? Neem contact op en wij plannen graag een kennismaking of een eerste afspraak met u in!

Maak een afspraak