Wortelkanaalbehandeling

Wanneer het weefsel in uw tand ontsteekt is een wortelkanaalbehandeling nodig om de ontsteking uit uw tand te verwijderen. Een ontsteking in uw tand of kies zal niet vanzelf herstellen en vraagt daarom om deze actie van uw tandarts.

Waarom een wortelkanaalbehandeling

Wanneer het weefsel in uw tand is ontstoken moet de tandarts deze ontsteking verwijderen om uitbreiding van de ontsteking naar uw kaakbot te voorkomen. Vaak gaat een ontsteking van uw tandweefsel gepaard met pijn, wat het ook belangrijk maakt om te behandelen.

Hoe werkt het

Om te beginnen brengt de tandarts de ontsteking in beeld door middel van een of meerdere röntgenfoto’s, zodat de tandarts precies weet waar de ontsteking zich bevindt. Vaak vindt de behandeling onder lokale verdoving plaats, zodat u geen last heeft van de behandeling zelf.

Zodra de verdoving werkt, maakt de tandarts de kies open en verwijdert de ontsteking.

Hierna spoelt de tandarts de kies schoon met desinfecterende spoelvloeistof.

Zodra de kanalen worden gevuld, sluit de tandarts uw tand of kies weer af met een vulling. Als uw tand erg beschadigd is zal een kroon geplaatst worden in plaats van een vulling.

In sommige gevallen vindt na een wortelkanaalbehandeling verkleuring van de behandelde tand of kies plaats. Er zijn verschillende manieren om dit te verhelpen, de tandarts bespreekt de opties graag met u.

Aanpak De Kleine Wetering

Ingrepen zoals een wortelkanaalbehandeling zijn vaak onbekend. Vaak maken mensen zich zorgen over wat er precies gaat gebeuren en of dit pijn gaat doen. Wanneer de tandarts concludeert dat het verstandig is om een wortelkanaalbehandeling bij u uit te voeren, zal de tandarts dit rustig met u bespreken en toelichten hoe dit precies in zijn werk gaat.

Heeft u na de uitleg toch nog vragen, of ziet u op tegen de behandeling, laat het ons gerust weten! De Kleine Wetering is in het bezit van het keurmerk ‘De Lieve Tandarts’, waarmee wij ons hard maken voor een goede en vriendelijke behandeling en uitleg.

Meer weten?

Wilt u meer weten over een wortelkanaalbehandeling, of ziet u op tegen de behandeling? Neem gerust contact met ons op en wij bespreken graag hoe wij u het beste kunnen helpen.

Maak een afspraak