Kan je er zo aan wennen?

Steeds meer mensen weten de weg naar onze mondzorgpraktijk te vinden. Als je ons belt dan stellen we je eerst een paar vragen. Zo vragen we of je angst hebt voor de tandarts en/of mondhygiënist. Zo ja, dan houden we daar rekening mee.

HAAL JE NIKS IN JE HOOFD

Voor ons het belangrijk om te snappen waar je precies bang voor bent. Maak je je thuis al een week van te voren ongerust? Kan je niet goed slapen? Vaak spoken er dan allerlei gedachtes door je hoofd. Maar haal je alsjeblieft niks in je hoofd. Maak het plaatje of filmpje in je hoofd niet spannender dan dat het in werkelijkheid is.

WE BELLEN

Om je daarmee te helpen, hebben we iets verzonnen. Als je ons belt, krijg je de assistent aan de telefoon. Als je aangeeft dat je bang bent, kan je aangeven of je door je behandelaar wordt teruggebeld. Je kunt dan alvast diegene zijn of haar stem horen. Gek genoeg kan dat helpen. Dan hoef je die al niet zelf te verzinnen. Ook staan er op onze website foto’s van ons. Dan weet je dus van te voren al hoe wel klinken en hoe we eruit zien. Lekker voorspelbaar.

HOE DAN?

Als we je bellen dan kunnen we je ook vertellen wat de normale gang van zaken is. Of je je moet melden of niet. Of je in de wachtkamer moet gaan zitten of niet. Zelfs of je in de behandelkamer moet gaan zitten of niet. Daarover heb je zelfs een keus. Is het gaan zitten in de behandelstoel een stapje te ver? Dan mag je ergens anders gaan zitten en zelfs als je dat niet wilt dan mag je ook blijven staan. We volgen jouw tempo.

LAAT WAT VAN JE HOREN

Heb jij nog meer ideeën hoe we je van je angst zouden kunnen afbrengen? Laat het ons weten. We horen het graag!